e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Εκοιμήθη και ετάφη η 99χρονη Μοναχή Συγκλητική της Μονής Ελευθερωτρίας Ζακύνθου


Εξεδήμησε προς Κύριον χθες, Κυριακή (10η Ιουνίου 2018), η σεβάσμια Μοναχή Συγκλητική, η γηραιότερη Μοναχή της Αδελφότητας της Μονής της Ελευθερωτρίας, στην περιοχή Λαγοπόδο Ζακύνθου. 

Η Μοναχή Συγκλητική εξεμέτρησε το ζην σε ηλικία 99 ετών και ήδη εισήλθε στην Αιωνιότητα, πλάι στον Γέροντα του εν λόγω Ησυχαστηρίου, αοίδιμο Χρυσόστομο τον Γκέλμπεση και τις άλλες οσιακές μορφές, τις οποίες εν ζωή επιπόθησε, πρωτίστως δε πλάι στον Νυμφίο της ψυχής της, Κύριο της Δόξης, Ιησού Χριστό. 

Η κηδεία και η ταφή της Μοναχής Συγκλητικής έγινε σήμερα, Δευτέρα (11 Ιουνίου 2018), στην Μονή της Μετανοίας της, με επικεφαλής της Ακολουθίας τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και περιστοιχιζόμενη από Ιερείς της Ζακύνθου, κυρίως δε την Αδελφότητα των Μοναζουσών της Ελευθερωτρίας, υπό την Ηγουμένη Μαγδαληνή. 

Όλοι ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν, η μακαρία Συγκλητική να εύρει τόπο αναψύξεως και άφθιτης Χαράς και Χάριτος στον Παράδεισο!

[Κείμενο: π. Π. Κ.
Φωτο-ανταπόκριση για το Νυχθημερόν: π. Νικόδημος Κεφαλληνός]


















Δεν υπάρχουν σχόλια: