e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η Θρονική Εορτή των ΡΚαθολικών στον Άγιο Πέτρο Βατικανού, με την παρουσία Αντιπροσωπείας του Φαναρίου [φωτογραφίες + πλήρες video]


Πρωί της Παρασκευής, 29ης Ιουνίου 2018, στον Άγιο Πέτρο του Βατικανού, όπου τιμήθηκε η μνήμη του καθιδρυτού της Εκκλησίας της Ρώμης, προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου. Όπως συνηθίζεται, παρούσα ήταν η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, η οποία συναπαρτιζόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ, τον Επίσκοπο Ναζιανζού Θεοδώρητο και τον Διάκονο Αλέξανδρο Κούτση. 

Αξιομνημόνευτη στιγμή της εν λόγω Θρονικής Εορτής των Ρωμαιοκαθολικών ήταν όταν από κοινού ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Τελμησσσού Ιώβ κατήλθαν και προσκύνησαν στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, εντός της Βασιλικής του Πρωτοκορυφαίου. 

[Φωτογραφίες και video: w2.vatican.va]


































Δεν υπάρχουν σχόλια: