e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

47 χρόνια έως ισόβια στον σύζυγο που σκότωσε στην Αμερική την Μαρία Κοντονή από το Μπανάτο της Ζακύνθου






NΕΑ ΥΟΡΚΗ. (23 Ιουλίου 2018) Σαράντα επτά χρόνια έως ισόβια κάθειρξη επέβαλε ο ανώτατος δικαστής της Κομητείας Νάσο Τέρενς Μέρφι (Terence P. Murphy) στο Ρόμπερτ Κραμπ (Robert Crumb) που στις 4 Νοεμβρίου 2016 σκότωσε την ομογενή σύζυγό του Μαρία Κοντονή Κραμπ (Maria Kontonis-Crumb) και τραυμάτισε την 16χρονη κόρη του Τίφανι.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 23ης Ιουλίου 2018, στο Δικαστήριο της Κομητείας Νάσο στη Μινεόλα και παρέστησαν τα παιδιά της αδικοχαμένης Τίφανι και Ρόμπι, οι γονείς της Τάκης και Πατρίσια Κοντονή, τα αδέλφια, οι θείες και ήταν από τις ελάχιστες φορές που οι δικαστικοί λειτουργοί στέρησαν σε αρκετούς το δικαίωμα να είναι μάρτυρες στην τελευταία πράξη του δράματος της οικογένειας Κοντονή.

Ο Τάκης Κοντονής, λίγο πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι παρήλθαν ήδη 21 μήνες από την αποφράδα εκείνη νύχτα και «κάθε φορά που ερχόμαστε στο δικαστήριο ο πόνος θεριεύει».

Ο δικαστής Μέρφι ανακοίνωσε την απόφαση της επιτροπής των ενόρκων και αμέσως μετά πήρε το λόγο ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την επιβολή της ανώτατης ποινής που ο νόμος προβλέπει για κάθε μία από τις κατηγορίες. Οι συνήγοροι του δράστη ζήτησαν το μίνιμουμ της ποινής, επικαλούμενοι την ψυχολογική διαταραχή του πελάτη τους την ώρα του φόνου.

Η χαροκαμένη μητέρα Πατρίσια Κοντονή αναφέρθηκε στην κόρη της και τόνισε ότι ήταν στοργική μητέρα της Τίφανι και του Ρόμπιν και ότι ο κατηγορούμενος της έκοψε το νήμα της ζωής με κτηνώδη τρόπο.

Στην συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την απόφαση των ενόρκων και ζήτησε από τον δικαστή να επιβάλει το μέγιστο της ποινής χωρίς αναστολή. «Την ώρα που η κόρη μου ξεψυχούσε την ρώτησες: Είσαι χαρούμενη; Τώρα ήρθε η δική μας η σειρά να ρωτήσουμε εσένα «είσαι χαρούμενος τώρα», ρώτησε το δράστη η Πατρίσια Κοντονή.

Ο δικαστής επεσήμανε ότι ο δράστης δεν έδειξε ούτε την παραμικρή μεταμέλεια και αποκάλεσε ήρωα το γιο του Ρόμπι που έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τη μητέρα και την αδελφή του και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο Ρόμπι δεν άντεξε, ξέσπασε σε κλάματα και αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα. Επέστρεψε όμως για να ακούσει τις ποινές που επέβαλε ο δικαστής.

Μετά το πέρας της διαδικασίας η Πατρίσια Κοντονή μίλησε στους δημοσιογράφους εκ μέρους της οικογένειας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Τάκης Κοντονής μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν δίκαιη και ότι ήρθε να ανακουφίσει τον πόνο της οικογένειας.

Η δίκη

Η δίκη εις βάρος του Ρόμπερτ Κραμπ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ξεκίνησε στις 16 Απριλίου 2018 και στις 7 Ιουνίου 2018 η επιτροπή των ενόρκων τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, επιθέσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού, αμέλεια πρώτου βαθμού και αντίσταση στη σύλληψη.

Το ειδεχθές έγκλημα το οποίο είχε συγκλονίσει την ομογένεια διαπράχτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Νοεμβρίου 2016 στο Μπέθπεϊτζ του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο 44χρονος Ρόμπερτ Κραμπ φιλονίκησε με την σύζυγό του Μαρία και την μαχαίρωσε θανάσιμα. Τα παιδιά τους Ρόμπι και Τίφανι μόλις αντιλήφθηκαν τον καυγά έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει με συνέπεια ο πατέρας να επιτεθεί και στην κόρη του.

Η Τίφανι, όπως είχε δηλώσει στον γράφοντα ο παππούς της Τάκης Κοντονής, είχε πάει σε σχολή καράτε και όταν της επιτέθηκε ο πατέρας της πάλεψε μαζί του με συνέπεια να τραυματιστούν αμφότεροι. Ο 12χρονος γιος του Ρόμπι έσπευσε να καλέσει την Αστυνομία.

Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε ότι πλησίαζε και το δικό του τέλος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του τύπου «2014 Hyundai» και τράπηκε σε φυγή.

Τα περιπολικά της Αστυνομίας τον εντόπισαν στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας «Southern State Parkway» και ακολούθησε άγρια καταδίωξη και επί της «Belt Parkway». Το όχημα του δράστη βγήκε στην Εξοδο Pennsylvania Ave και έπεσε πάνω στο βενζινάδικο «Citgo» επί της λεωφόρου Flatlands Ave, στην περιοχή East New York του Μπρούκλιν.

Το όχημα του δράστη συγκρούστηκε σε μια από τις αντλίες και τυλίχτηκε στις φλόγες. H αντλία είχε βαλβίδα ασφαλείας, η οποία λειτούργησε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο δράστης κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα και επιτέθηκε στους τέσσερις αστυνομικούς.

Η οικογένεια Κοντονή έλκει την καταγωγή της από τη Ζάκυνθο. Ο Τάκης Κοντονής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο και ήρθε στην Αμερική προ τεσσάρων και πλέον δεκαετιών. Είναι παντρεμένος με την Πατρίσια Φεράρα-Κοντονή με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά την αείμνηστη Μαρία που ήταν 41 ετών, τον Νικόλαο που είναι 38 ετών και τον Γιώργο που είναι 30 ετών.

Ο Τάκης γαλούχησε τα παιδιά του με την αγάπη για την Ζάκυνθο. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η βάπτιση της εκλιπούσας είχε γίνει στην ιδιαίτερή του πατρίδα.


Πηγή: www.anamniseis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: