e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Προεορτάζουμε (8.7.2018) τον κοσμαγάπητο άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη


Την ερχόμενη Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, προεορτάζουμε σεμνοπρεπώς την πανεύφημη μνήμη του νέου Οσίου της Εκκλησίας μας Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου (8-10 π.μ.). 

Ως γνωστόν από τριετίας έχει ιστορηθεί Εικόνισμα του τιμωμένου Οσίου, ευλαβής δωρεά της Εκκλησιαστικής Συμβούλου κ. Ντενίκας Κοντονή, διά χειρών του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου.

Στο πλαίσιο της Ευχαριστιακής αυτής Συνάξεως θα γίνει Αρτοκλασία, ευλογία των Κολλύβων (προσφορά του π. Ιωάννου Ρένεση, Εφημερίου Φαγιά και Δράκα, σε ανάμνηση της διακονίας του στην Ενορία μας) και Ομιλία περί της θεάρεστης ζωής και πολιτείας του Αθωνίτου νέου Οσίου. 

Όσοι ευλαβούνται τον κοσμαγάπητο και θεοδίδακτο αυτόν Πατέρα της Εκκλησίας είναι ευπρόσδεκτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: