e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

"Μπασίματα" Αγ. Διονυσίου, 26.8.2018: Η λιτή του σεπτού Σκηνώματός Του εντός του Ναού και η εναπόθεση στη λάρνακά Του


Σύμφωνα με το έθιμο, στις 11 το πρωί ακριβώς της σήμερον, 26ης Αυγούστου 2018 και μετά το επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, πραγματοποιήθηκε τριπλή λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου εντός του Ναού Του, υπό τις κατανυκτικές μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου και, αμέσως μετά, Δέηση ενώπιόν Του στην Ωραία Πύλη. 
     Ακολούθως μεταφέρθηκε η ιερή "κάσα" στην αργυρόγλυπτη λάρνακά Του, όπου σεβαστικώς εναποτέθηκε από τους Πατέρες της Μονής, εκεί στο λεγόμενο "Δωμάτιο του Αγίου", όπου οι φιλάγιοι προσκυνητές, κατά πολλές-πολλές εκατοντάδες είχαν την ευκαιρία μετά να κλίνουν γόνυ παρακλητικό μέχρις ενός, αλληλοευχόμενοι "Βοήθειά μας το Άγιο Κορμάκι και του χρόνου με υγεία να ξαναγιορτάσουμε"!
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]



















































[Βίντεο: Ευρυδίκη Κοντογιάννη]

Δεν υπάρχουν σχόλια: