e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αγιασμός του 8ου κύκλου “Αληθώς” και Γιορτή Οικολογίας 2018, με αναφορά στην αγάπη του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου για τη Φύση



Το Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ συνεχίζει τις μορφωτικές συνάξεις του, για όγδοο έτος, κατά το αρχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Η πρώτη δράση της χρονιάς -όπως κάθε πρώτη μέχρι τώρα- είναι οικολογικού ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, ώρα 7.45 μ.μ., στο πλάτωμα μπροστά στο ενοριακό μικρό Παρεκκλήσιο της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου, ως εξής:

α) Αγιασμός με το Χέρι του Αγίου Διονυσίου, Προστάτη των απανταχού Ζακυνθίων, για την έναρξη των συνάξεων του η΄ κύκλου δράσεων του Κέντρου. Το σεπτό Χέρι του Αγίου της Συγγνώμης θα φέρουν στο «Αληθώς» Πατέρες της Μονής Στροφάδων.

β) Ειδική Δέηση υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος, η οποία έχει ποιηθεί με την ευκαιρία μάλιστα της Εκκλησιαστικής Ημέρας Περιβάλλοντος κάθε 1η Σεπτεμβρίου, που -από 25ετίας και πλέον- έχει καθιερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

γ) Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄, με θέμα: «Ο νέος Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και η αγάπη του προς το φυσικό περιβάλλον ως δημιουργήματος του Ποιητού των πάντων Τριαδικού Θεού».

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα αποτελέσει εξαιρετική τιμή για το Κέντρο Λόγου!

[Σχεδιασμός και δημιουργία αφισών: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]


Δεν υπάρχουν σχόλια: