e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πανεύοσμος ο Ναός της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου για την εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού


Εσπέρας 13ης Σεπτεμβρίου 2018, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου










Έτοιμος και πανεύοσμος είναι ο δίσκος (το πατροπαράδοτο "βατσέλι" του ναού), με το πανσέβαστο Ξύλο του Σταυρού βασιλικοστόλιστο, για την αυριανή ανάμνηση της Υψώσεως του Σταυρού του Χριστού. Αυτή η ημέρα -κατά την εκκλησιαστική παράδοση- φέρει τα ίσα της Μεγάλης Παρασκευής. 

Καλές Ενορίτισσες κι Ενορίτες μας έφεραν στον Ναό της Παναγούλας μας (εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, όπου αύριο θα γίνει η Ευχαριστιακή Σύναξη), τις βασιλικές γλάστρες της ευλάβειάς τους, τις οποίες προσέφεραν είτε για την ετοιμασία του δίσκου της Τελετής της Υψώσεως του Σταυρού, είτε για τον στολισμό του Ναού.

Έτσι ο Ναός μας μυρίζει ολάκερος βασιλικούς και καλεί όλους μας προς εκκλησιασμόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: