e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Με 237 ψήφους Ουκρανών Βουλευτών ο Ναός του Αγ. Ανδρέου Κιέβου δωρήθηκε για μόνιμη χρήση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


[Ρεπορτάζ με πληροφορίες από τα ουκρανικά Μ.Μ.Ε.: π. Παν. Καποδίστριας] 


Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, γνωστό ως Verkhovna Rada, σήμερα (18.10.2018) πέρασε τον περιώνυμο κι επιβλητικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Κιέβου στη μόνιμη χρήση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 237 βουλευτές ψήφισαν υπέρ για την απόφαση αυτή

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ο κρατικός ναός Andriyivska, που λειτουργούσε ως Μουσείο, αλλά ανήκε στην εκκλησιαστική παράταξη του Μακαρίου, μεταφέρεται τώρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για δωρεάν μόνιμη χρήση. Οι εκάστοτε εκπρόσωποι της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να τελούν εκεί τη θεία λατρεία, θρησκευτικές τελετές, λιτανείες ή ό,τι άλλο. 

Το σχέδιο ψηφίσματος είχε αποσταλεί στο Κοινοβούλιο πριν από λίγες ημέρες από τον Πρόεδρο της χώρας Petro Poroshenko. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η απόφαση για τη μεταβίβαση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα συμφωνήθηκε με τους Ιεράρχες των τοπικών Εκκλησιών. «Για να διασφαλιστεί ότι η Μητέρα Εκκλησία και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχουν έναν ναό όπου θα μπορούν να προσεύχονται, θα τελούν θείες Λειτουργίες, σε συμφωνία με την εκκλησιαστική ιεραρχία πάρθηκε αυτή την απόφαση κι εγώ πρόκειται να φέρω το ζήτημα αυτό στο Κοινοβούλιο», είχε δηλώσει ο Ποροσένκο. Ο αρχηγός του κράτους, δήλωσε επίσης ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία επιτρέπει «σταθερή αισιοδοξία»


Δεν υπάρχουν σχόλια: