e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η Κυριακή, 28η Οκτωβρίου 2018 και η επέτειος του "ΟΧΙ" του '40, εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής, 28ης Οκτωβρίου 2018, εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, με πολύ μικρή προσέλευση μαθητών για την επέτειο του ΟΧΙ, εξαιτίας της επισήμανσης κι έκτακτης οδηγίας των υπευθύνων αρχόντων της Ζακύνθου, να μη συνωστισθούν μαθητές, λόγω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, μετά τον μεγάλο προχθεσινό σεισμό 6,8 ρίχτερ στο νησί και τον φόβο ενδεχόμενου νεότερου
     Έτσι, λίγοι μαθητές του Γυμνασίου Βανάτου προσήλθαν, περιστοιχίζοντας την ελληνική σημαία του σχολείου του. Παρόντες στην εορτή ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Ιωάννης Κόκλας, ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παναγιώτης Γ. Δρογγίτης και κάποιοι θαρραλέοι εκπαιδευτικοί. 
     Κατά την διάρκεια της Δοξολογίας ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε, αντί πανηγυρικού λόγου, περί της ειρηνικά μαχητικής αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων σε ένα πολυπλόκαμο περιβάλλον πολυ-πολιτισμικότητας
     Μετά την θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη Δοξολογία επί της εθνική επετείω, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων (πλατεία Λάμπρου Ζήβα) και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια από τον Αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο και τον Παύλο Β. Δρογγίτη, μαθητή Γυμνασίου. 
[Φωτογραφίες: Κώστας Ν. Μπουργάνης]
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: