e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Πατριαρχική Χοροστασία κατά τη θεία Λειτουργία στη Μονή Γωνιάς, Κολυμπάρι Χανίων [φωτογραφίες + video]






Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Χανίων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. 

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ιεράρχες της Κρήτης και του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών.

Ο Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο του Μ. Ιερομνήμονος της Μ.τ.Χ.Ε. στον διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, που γιορτάζει την πεντηκονταετηρίδα της, Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά.


Της Πατριαρχικής χοροστασίας ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής. Ακολουθεί σχετική δημοσίευση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: