e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

M. Carpenter: "Μάρτυρες της εξέγερσης του ρωσικού εκκλησιαστικού ιμπεριαλισμού ενάντια στην αποαποικιοποίηση"

Ο πρώην αναπληρωτής βοηθός πρόεδρος του Πενταγώνου Michael Carpenter

Η ρήξη των σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο φανερώνει  ότι στο θέμα της χριστιανικής πίστης οι Ρώσοι έχουν ιμπεριαλιστικές θέσεις. 
     Αυτό δήλωσε ο Michael Carpenter, πρώην αναπληρωτής βοηθός του επικεφαλής του Πενταγώνου και του διευθυντή του Αναλυτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Μπάιντεν. 
     Κατά την άποψή του, η αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ιμπεριαλιστική. "Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ορθόδοξη καθολική κοινότητα μετά την απόφαση για τη χορήγηση ανεξαρτησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην πραγματικότητα, παρακολουθούμε μιαν εξέγερση του ρωσικού εκκλησιαστικού ιμπεριαλισμού ενάντια στην αποαποικιοποίηση", δήλωσε ο Carpenter. 

[πηγή: Ουκρανικά Μ.Μ.Ε.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: