e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Πρωθιερέας Κοβαλένκο: "Το Συμβούλιο Ενότητας θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου" | Протоієрей Коваленко: "Об’єднавчий собор обіцяють 22 листопада"


[Επιμέλεια κειμένου: π. Παν. Καποδίστριας]

Ο Πρωθιερέας Γκεόργκι Κοβαλένκο (πρώην εκπρόσωπος Τύπου της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, πρύτανης του Ορθόδοξου Ανοικτού Πανεπιστημίου Αγία Σοφία, κοινωνικός ακτιβιστής, μπλόγκερ και πατέρας πέντε παιδιών), ομιλώντας στο radiosvoboda.org, ανέφερε ότι το προετοιμαζόμενο Συμβούλιο Ενότητας των Εκκλησιών της Ουκρανίας έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 22 Νοεμβρίου 2018. Τότε θα εκλεγεί ο ηγέτης και προκαθήμενος της ενιαίας Εκκλησίας, ο οποίος θα λάβει ακολούθως τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. "Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. [...]  Αξίζει η αναμονή", προσέθεσε. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί στη χώρα, οι οποίοι θέλουν να σπάσουν τη σχέση "Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας" (UOC-MP) και να απομείνει σκέτο το "Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία" (UOC). Ο ίδιος, είπε, ανήκει σε αυτό: "UOC". Άλλωστε, "το Πατριαρχείο της Μόσχας είναι μια εκκλησία της ΕΣΣΔ, ένα βασίλειο που εξακολουθεί να παραμένει στον μετασοβιετικό χώρο", τόνισε με νόημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: