e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο Πατριάρχης Μόσχας υπόσχεται "γην επαγγελίας" στη Ρωσία για όσους Ουκρανούς κληρικούς θελήσουν να φύγουν


[Ρεπορτάζ: π. Παν. Καποδίστριας]

Όπως μεταδίδεται από ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ και στο πλαίσιο της καλλιεργούμενης τεχνητής πόλωσης του Πατριαρχείου Μόσχας με τους πάντες πια ενόψει της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, διαβλέποντας μάλιστα κινδύνους εκεί που δεν υπάρχουν, ο Πατριάρχης Κύριλλος υπόσχεται τώρα να βοηθήσει το πέρασμα στη Ρωσία των κληρικών του από την Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο ίδιος, ομιλώντας κατά το διοργανούμενο αυτές τις ημέρες μεγάλο φεστιβάλ του Πατριαρχείου του "Πίστη και Λόγος". 

Προχώρησε μάλιστα στην υπόσχεση για απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας προς τους Ουκρανούς ιερείς και τις οικογένειές τους, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να ζήσουν στο Πατριαρχείο της Ρωσίας

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υφιστάμενες εκκλήσεις από πλευράς Ουκρανών ιερέων, εάν γίνουν "μαζικό φαινόμενο", είναι έτοιμο το Πατριαρχείο να βοηθήσει μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του και να επεξεργαστεί την υπόθεση με κρατικούς φορείς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: