e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ομιλητής στη Βαρσοβία, σε Συνέδριο για την Προσφυγική Κρίση














Συνέδριο "Διαθρησκειακή συνεργασία σε επιλεγμένες χώρες Αφρικής και στην Πολωνία" διοργανώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Πολωνικής Δημοκρατίας και το Καρδιναλιακό Πανεπιστήμιο Στέφανος Βισίνσκι στην Βαρσοβία.

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 επίτιμος προσκεκλημένος του εν λόγω Συνεδρίου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε για τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος και την διαθρησκειακή συνεργασία στο θέμα της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η παρούσα στο Συνέδριο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (περί ανθρωπιστικής βοήθειας) κ. Μπεάτα Κέμπα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, όπως και του κ. Πρωθυπουργού, για τον πρόσφατο σεισμό στο νησί της Ζακύνθου.

Την ώρα των κοινών δηλώσεων τύπου η Υπουργός ανακοίνωσε την εκκίνηση του προγράμματος "Ανθρωπιστική Βοήθεια στους Πρόσφυγες στην Ελλάδα", στο οποίο θα συνεργαστούν μερικές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως υπογράμμιζε ο Ιεράρχης, "τον εν διωγμώ πρέπει πάντοτε να τον δεχθούμε και να τον μάθουμε την αγάπη μας. Η επί τόπου βοήθεια αποτελεί ένα φάρμακο, ώστε να μην πρέπει κανέις να φεύγει απο το σπίτι του". Ο Άγιος Δωδώνης εκάλεσε χαρακτηριστικά όλους τους ανθρώπους σε έμπρακτη ειρηνοποίηση.

[Ρεπορτάζ: Patryk Panasiuk]

Δεν υπάρχουν σχόλια: