e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Παναγιά μου!


Παναγιά μου Δέσποινα, είσαι αυτή που για την χάρη Σου άνοιξαν οι πύλες του Ναού και σε δέχθηκε στα Άγια των Αγίων!

Είσαι αυτή, που έγινες μητέρα του Θεού και των ανθρώπων!

Είσαι η μόνη, που μπορείς να γιατρέψεις τις πληγές μου!

Είσαι αυτή, που ανοίγω την πύλη της καρδιάς μου για να εισέλθεις στο ιερότερό μου μέρος!

Σε Σένα εναποθέτω πλέον τις ελπίδες μου!

Παναγιά μου Δέσποινα, σκέπασέ με, με την μητρική Σου αγάπη, κλείσε με στην μητρική Σου αγκαλιά, διώξε κάθε φόβο και απελπισία από την ζωή μου, γλύκανε όλη την ύπαρξή μου με την παρουσία Σου!

Μικρή Κόρη τριών ετών Σε βλέπω σήμερα να εισέρχεσαι στον Ναό και δοξάζω τον καλό Θεό για την αγάπη Του στον άνθρωπο, τι Δώρο Άγιο του χάρισε, Εσένα Παναγιά μου, το στολίδι ουρανού και Γης!

Δεν έχω κάτι αντάξιο να Σου προσφέρω Παναγιά μου, της παρουσίας Σου στην ζωή μου. Όλα μοιάζουν φτωχά μπροστά Σου. Μόνο του Αρχαγγέλου η φωνή έρχεται στο στόμα μου και σου φωνάζω μαζί του: Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου!

+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια: