e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο Προκαθήμενος της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας μνημονεύτηκε στα Δίπτυχα σε ΚΠολη και Ζάκυνθο [video]


Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στην εν Ζακύνθω Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου (17.12.2018), επί τη μνήμη του Αγίου, κατά τα Δίπτυχα μνημονεύθηκε ο Προκαθήμενος της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος. 
Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, όταν προεξάρχει, μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως τιτουλάριος ιεράρχης των Νέων Χωρών. 
Η εν λόγω μνημόνευση του Κιέβου Επιφανίου σε Ελλαδικό έδαφος, στοιχείται, καθώς φαίνεται, στην χθεσινή μνημόνευση του νέου προκαθημένου και κατά την προχθεσινή χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Νιχώρι του Βοσπόρου. 
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Οι διάκονοι σε Κωνσταντινούπολη και Ζάκυνθο εκφωνούν: "Επιφανίου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: