e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ενορίες - περιοχές της Ουκρανίας μετατίθενται σταδιακά σπό τη Ρωσική στη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της χώρας


Οι πιστοί στην περιοχή Ternopil της Ουκρανίας περνούν εντός ολίγου από το Πατριαρχείο Μόσχας στην νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Υπάρχουν 135 θρησκευτικές κοινότητες στην περιοχή Ternopil, οι οποίες ανήκουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. 

Μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Tribhivtsi στην περιοχή Buchach. Μετά τη συζήτηση, ψηφίστηκε μια ψηφοφορία. Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ομόφωνα τη μετάβαση στη νεοσυσταθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ternopiltravel, ο Αρχιεπίσκοπος Ternopil και Kremenets Νέστωρ (βλέπε φωτό ανωτέρω) θα χαιρετίσει αυτήν την απόφαση, αύριο Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιήσει εορταστική θεία λειτουργία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και στη περιοχή Transcarpathia, αυτές τις ημέρες, μια Ενορία της Μόσχας πέρασε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Προηγουμένως, αναφέρθηκε ότι τρεις ενορίες αποφάσισαν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στην περιοχή Vinnytsa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: