e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Όταν ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Αξώμης "πρωταγωνίστησε" σε εκπαιδευτικό φιλμ περί ενδύσεως ιερατικών αμφίων




Πριν μερικά χρόνια, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ενασχολήσεων και ασκήσεων του τότε Τμήματος Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - παραρτήματος Ζακύνθου, η φοιτήτρια Ιλόνα Ντελιανίδου, βοηθούμενη τεχνικά από τον Χρήστο Φαραό τού εν Ζακύνθω περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Ionian Channel και με την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή της Δρ Χρήστου Χ. Καρύδη, έστησε και κυκλοφόρησε ένα σχεδόν 10λεπτο φιλμάκι, το οποίο αφορά στην ένδυση και απόδυση των λειτουργικών αμφίων ενός Ιερέα.

Στην παραγωγή "πρωταγωνιστεί" ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, αδελφός της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και σήμερα Εψηφισμένος Μητροπολίτης Αξώμης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τα γυρίσματα έγιναν στο ιερό Βήμα της εν λόγω περιώνυμης Μονής του Προστάτη Αγίου της Ζακύνθου.

Το εν λόγω καλαίσθητο σκηνοθετικά εκπαιδευτικό φιλμ θυμηθήκαμε και παρουσιάζουμε εδώ, στο πλαίσιο της χαράς της Ζακύνθου (και του Νυχθημερόν) εν όψει της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτου, η οποία -σημειωτέον- θα τελεσθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγία Σάββα Αλεξανδρείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: