e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

"Αναγκαστική" συνύπαρξη εκκλησιαστικών ηγετών της Ουκρανίας γύρω από τον Πρόεδρο Ποροσένκο












Σχόλιο - παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Στις 22 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο πάνδημες εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της 100ής επετείου της διακήρυξης της Πράξης Συνδέσεως της Ουκρανικής Λαϊκής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Δυτικής Ουκρανίας.

Ανάμεσα στις άλλες πανεπίσημες εκδηλώσεις, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ενώπιον των επιφανών παραγόντων της χώρας απένειμε ειδικά βραβεία σε πολλούς εξέχοντες Ουκρανούς, οι οποίοι συντελούν στην ενοποίηση, την ανεξαρτησία και γενικώς την κοινή ωφέλεια του τόπου. 

Παρόντες ήταν όλοι οι... εκκλησιαστικοί ηγήτορες: Ο νέος Προκαθήμενος Επιφάνιος, ο της Ρωσικής Εκκλησίας Ονούφριος, ο παλαιόθεν (και διαρκώς) αυτόκλητος Πατριάρχης Φιλάρετος, ο ηγέτης των Ελληνοκαθολικών Σβιατοσλάβ... Όλοι μαζί κύκλω του Προέδρου. Όλοι επί το αυτό και ταυτόχρονα τόσο μακριά... 

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος, ανάμεσα τους αξιόλογους βραβευθέντες συμπεριέλαβε τον λεγόμενο Πατριάρχη Φιλάρετο (πού σήμερα άγει τα 90ά γενέθλιά του), τιμώντας τον με τον τίτλο του "Ήρωα της Ουκρανίας", εκθειάζοντάς τον δημοσίως για τη συμβολή του στην ενοποίηση των τοπικών Εκκλησιών και την Αυτοκεφαλία, υπερτονίζοντας μάλιστα: "Ήσασταν, είσθε και θα παραμείνετε ο πνευματικός ηγέτης του ουκρανικού λαού"!!!   Ο δε Ονούφριος παραδίπλα, εστώς και... (παρα)θερμαινόμενος... 

Τελικά, όλα μπορεί να τα δούμε στην Ουκρανία!!! 






Δεν υπάρχουν σχόλια: