e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

"Μισώ, αηδιάζω τις γιορτές σας...", λέγει Κύριος


Γράφει ο π. ΙΑΣΩΝ ΚΕΣΕΝ

Λέει ο Κύριος: "Μισώ, αηδιάζω τις γιορτές σας! Δε με αγγίζουν πια τα πανηγύρια σας… Αντί γι’ αυτά, ας ρεύσει το δίκαιο σαν νερό άφθονο και η δικαιοσύνη σαν χείμαρρος αστείρευτος" (Αμώς 5:21, 23-24).

Όταν εμείς γιορτάζουμε, οι άλλοι πεινάνε στην άκρη. Πονάνε κι εμείς χαιρόμαστε. Κλαίνε και μεις γελάμε. Γι' αυτό μισεί ο Θεός τις γιορτές μας: κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα και γιορτάζουμε σα να μαστε μόνοι. Κανένανε μονάχο του ο Θεός δε θέλει. Σε όλους τη δικαιοσύνη του να δίνει. Δικαιοσύνη που δεν έρχεται με "μαγικό τρόπο" αλλά φανερώνεται από 'μας που 'μαστε παιδιά του. Αυτή είναι η όντως γιορτή. Η φανέρωση του Θεού στα πρόσωπα των παιδιών του. Ας γιορτάσουμε απόψε κι αύριο αλλά ας μην ξεχνάμε. Αν ξεχνάμε, τότε κι ο Θεός μας ξεχνάει, τότε είναι που μισεί τις γιορτές μας, αηδιάζει με τα πανηγύρια μας, όταν περνάμε τον καιρό κλεισμένοι φριχτά στη μονωτική μας κοσμάρα.

Χρόνια να 'χουμε πολλά, χρόνια δικαιοσύνης!

[Φωτογραφία απ' την Υεμένη, τραβηγμένη μέσα στο παρελθόν έτος. Όχι προς συναισθηματισμό αλλά προς ενθύμηση.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: