e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Χειροτονία Διακόνου από τον Γαλλίας Εμμανουήλ


















Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα το πρωί (Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019), στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Anton Gelyasov εκ Λευκορωσίας, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 

Ο νέος διάκονος είναι έγγαμος, 33 ετών και απόφοιτος του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Αγίου Σεργίου Παρισίων. Μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Alexis Milyutin, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Τουλούζης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Ξενιτέλης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: