e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Λαμπρός ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Addis Ababa [φωτογραφίες + video]


Με θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια, εορτάστηκαν σήμερα Κυριακή Β΄ Νηστειών, 24η Μαρτίου 2019, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Επέτειος της Εθνικής παλιγγενεσίας, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου, στην αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.

Των εορτών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Νικολάου Πατακιά, του Προξένου κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη, του Πρέσβη της Σερβίας κ. Αlexandr Ristic, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά, των Διευθυντών, εκπαιδευτικών, σπουδαστών και σπουδαστριών των σχολείων όλων των βαθμίδων της Ελληνικής Κοινότητος καθώς και πλήθους παροίκων.

Μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων των Ελληνικών σχολείων, παρουσιάστηκε εόρτιο πρόγραμμα από τους μαθητές, παρουσία όλων των επισήμων.














































Δεν υπάρχουν σχόλια: