e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ο Μητροπολίτης Προύσης στην Δοξολογία για την Επέτειο του 1821 στο Στρασβούργο



Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ετελέσθη σήμερα στον Ναό των Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργών μετά του Θεοφ. Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Ομογενείς του Στρασβούργου μετά των Προξενικών Αρχών της πόλεως συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην εκκλησία. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο στην Ι. Μητρόπολη Γαλλίας και μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες για την επίσκεψή του και την αδελφική αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αδυνατούσε να παραστεί λόγω υποχρεώσεων. Στη συνέχεια τον καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Φιλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρά φιλία που τους συνδέει από τα φοιτητικά χρόνια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την άδεια και ευλογία να επισκεφθεί το Στρασβούργο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την πρόσκληση, τον Θεοφ. Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, τον π. Χρήστο Φιλιώτη και το εκκλησίασμα, μεταφέροντας σε όλους την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Στη συνέχεια προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής, έναν επιστήθιο σταυρό και ένα επιγονάτιο στον π. Χρήστο και μια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: