e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2019 στο Κίεβο, με την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας


Κυριακή της Ορθοδοξίας 2019 στον χρυσότρουλο Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Κιέβου, με την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, προεστώτος της Ευχαριστιακής Συνάξεως του Προκαθημένου της νέας Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. 
     Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο ο Μακ. κ. Επιφάνιος δέχτηκε τους παρασταθέντες στην εορτή Πρέσβη της Γεωργίας και Αναπληρωτές Πρέσβεις της Ρουμανίας και της Ελλάδας.










































У першу неділю Великого посту, 17 березня 2019 року, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я. Це свято на честь перемоги над усіма єресями (лжевченнями), що намагалися похитнути Церкву з самого початку її історії. Останньою єрессю, засудженою на VII Вселенському соборі, було іконоборство. Однак тільки в середині IX ст. шанування ікон було остаточно відновлене й затверджене на Константинопольському соборі. На цьому ж соборі і було встановлено відзначати Торжество Православ‘я. Це свято було встановлене у 842 р. при Візантійському імператорі Михаїлу і його матері Феодорі, коли Константинопольським Патріархом був свт. Мефодій.
     Напередодні, ввечері 16 березня, Предстоятель очолив Всенічне бдіння у Свято-Михайлівському соборі м. Києва. Після вечірнього богослужіння Митрополит Епіфаній звершив заупокійну літію за спочилого митрополита Якова (Панчука). Цього дня минуло 15 років з дня його упокоєння.
     У недільний день Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію святителя Василія Великого у Золотоверхій обителі. Його Блаженству співслужили: намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Макарівський Ізяслав, та всечесна братія монастиря.
     Після прочитання Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх з повчальним словом та закликав усіх берегти православну віру.
     Після Божественної Літургії Митрополит Епіфаній у співслужінні архієреїв і духовенства перед іконами Спасителя та Божої Матері звершив молебний чин Торжества Православ’я.
     На запрошення Глави Православної Церкви України на святковому богослужінні неділі Торжества Православ’я молилися Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні пан Гела Думбадзе, заступник посла Румунії пан Овідіу Танасе, а також заступник посла Греції в Україні пан Александрос Будуріс.
     Після молитви Митрополит Епіфаній зустрівся з високоповажними гостями у своєму робочому кабінеті. Сторони обговорили релігійну ситуацію в Україні, зокрема на Сході нашої держави. Наприкінці Митрополит подякував гостям за візит і відбувся обмін пам’ятними подарунками.

Δεν υπάρχουν σχόλια: