e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Παράκληση και Χαιρετισμοί του Σταυρού στον Ναό του Αγίου Λαζάρου πόλεως Ζακύνθου


Δειλινό Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 31ης Μαρτίου 2019. Κατά παλαιότατη ευσεβή συνήθεια, κατ' αυτό το βράδυ, τιμώντας Κλήρος και Λαός του Τζάντε τον Σταυρό του Χριστού, μεταβαίνουν στον Ναό του Αγίου Λαζάρου πόλεως Ζακύνθου, όπου ψάλλονται -πάντα ζακυνθινότροπα- ο Παρακλητικός Κανόνας και οι Χαιρετισμοί προς το Τίμιο Ξύλο. 
     Απόψε χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του νέος Μητροπολίτης Σεβ. Αξώμης κ. Δανιήλ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ συμπροσευχηθέντος στο ιερό Βήμα.      
     Την επίκαιρη ομιλία της συνάξεως έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο πώς υποστυλώνει ο Σταυρός τις σαθρωμένες ψυχές, αποκαθιστώντας τες στο πρότερο κάλλος τους.
     Το ψαλτήρι τίμησε η Χορωδία του Ναού, υπό τον ιεροψάλτη κ. Βασίλειο Σούρμπη, ο δε Εφημέριος, Μ. Οικονόμος Πέτρος Μαρούδας, είχε φροντίσει να είναι όλα εν τάξει για την εθιμική αυτή λειτουργική ευκαιρία της τοπικής Εκκλησίας!
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: