e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην πόλη της Ζακύνθου


Πρωί Σαββάτου, 9ης Μαρτίου 2019, στον Ναό της Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου, όπου τιμώνται οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, οι αθλήσαντες στη λίμνη της Σεβάστειας Μικράς Ασίας.


Ο προσεισμικός Ναός τους (βλ. φωτό ανωτέρω), γνωστός στούς παλαιότερους ως "Άγιοι Σαράντες", δεν υπάρχει πια. Τον ισοπέδωσαν και τον αφάνισαν από προσώπου γης ο φοβερός σεισμός του 1953 και η μπουλντόζα που "αποψίλωσε" την πόλη του Τζάντε από τα ερείπια, πολλά από τα οποία μπορούσαν να αποκατασταθούν.


Σήμερα, λοιπόν, συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα, ο Οικονόμος Παναγιώτης Πόθος, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γιαννιτσιώτης και ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης. Έγινε και Αρτοκλασία.






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: