e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγούλα Μπανάτου, απόψε το βράδυ (8-9.45 μ.μ.)


Ανακοινώνεται ότι απόψε, 12 Απριλίου 2018, από τις 8 έως τις 9.45 το βράδυ, θα λάβει χώραν η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Καλούμε τους βουλομένους Ενορίτες και Φίλους μας, να τιμήσουν με την παρουσία τους "την Θεοτόκον και Μητέρα του Φωτός"!

Ήδη η ξυλοχρυσόγλυπτη Καθέδρα της Κυράς βρίσκεται στο κέντρο του Ναού, στολισμένη με μοβ καλτέτσιες, διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Νεωκόρος μας κ. Ιωάννης Σπ. Κοντονής. Επελέγη το μοβ χρώμα, για να δίνει το μήνυμα ότι αμέσως μετά τα πολλαπλά "Χαίρε" που θα ακούσει από όλους μας, έρχεται στα μητρικά αυτιά της οσονούπω η βάρβαρη και αγνώμων ιαχή του όχλου των ευεργετημένων αχαρίστων: "Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν..."!...

Κατά συνέπειαν, εμείς απόψε από το Μπανάτο της νήσου Ζακύνθου εκπέμπουμε μήνυμα Χαρμολύπης ενόψει Παθών και Αναστάσεως του Υιού της Παρθένου, Υιού και Λόγου του Θεού!

Σημειωτέον ότι απόψε θα εκτεθεί σε προσκύνημα και μια άλλη θεομητορική Εικόνα, η αρχαία εκδοχή της Θεομήτορος, η οποία ανάγεται στις αρχές του 16ου αιώνα και, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το περίπυστο Εικόνισμα της Ευρέσεως!






Δεν υπάρχουν σχόλια: