e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Κυριακή των Μυροφόρων 2019 στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας


Την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος λειτούργησε Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο. Μαζί του, πρώτος τη τάξει των Ιερέων, λειτούργησε ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ, όπως και η σεβάσμια Αδελφότητα της Μονής. 
     Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απευθύνθηκε στο κοινό με μια σύντομη ομιλία, η οποία ανέλυσε την ουσία και το νόημα της σημερινής γιορτής. "Όταν άκουσαν το κήρυγμα του Χριστού Σωτήρος οι γυναίκες πίστευαν σε αυτόν και τον ακολούθησαν στο Γολγοθά. Αυτές οι γυναίκες ονομάζονται Μυροφόρες, επειδή, αφού αγόρασαν πολύτιμο μύρο, ήθελαν να τιμήσουν το νεκρό Σώμα του Κυρίου. Ωστόσο, τελικώς οι Μυροφόρες αξιώθηκαν να δουν τον Αναστημένο Σωτήρα", επεσήμανε. "Σήμερα, ο καθένας από εμάς μπορεί επίσης να φέρει στον Κύριο πολύτιμο μύρο. Πρόκειται για την ειρήνη, το έλεος και την αγάπη για τους πλησίον μας. Αυτά τα μύρα, πρώτα και κύρια τα χρειαζόμαστε για τη θεραπεία της αμαρτωλής ψυχής μας και κατευνασμό της πνευματικής φύση μας", κατέληξε. 
     Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τίμησε τις παριστάμενες Γυναίκες, προσφέροντάς τους από ένα τριαντάφυλλο, ενώ τα παιδιά απέδιδαν ένα προσευχητικό τραγούδι υπέρ της Ουκρανίας: "Ο Θεός είναι μεγάλος και σώσοι την Ουκρανία".
[Επιμέλεια κειμένου: π. Π. Κ.]


































Δεν υπάρχουν σχόλια: