e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Νια Τετάρτη 2019, με προεορτασμό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στο Αργάσι Ζακύνθου


Πρωτομαγιά 2019 και Τετάρτη της Λαμπρής, με επικρεμάμενη βροχή, στα μισά του βουνού Σκοπός, από την πλευρά του Αργασίου Ζακύνθου, για την Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν των Αγίων καλλινίκων Μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας (προ-εορτάζοντάς τους), δεδομένου ότι εκεί υπάρχει πέτρινο, καλαίσθητο ναΰδριο επ' ονόματί τους, ιδιοκτησία της Οικογενείας Νικολάου Μποτώνη. 
     Η θέα από εκεί ψηλά προς τη Χώρα του Τζάντε και το παραθαλάσσιο Αργάσι είναι σπουδαία και η ομορφιά του τοπίου ιδιαίτερα θελκτική.
     Με τον οικείο Εφημέριο, Οικονόμο Παναγιώτη Πόθο, λειτούργησε ο ευγενώς προσκληθείς από την Οικογένεια Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος μάλιστα ομίλησε περί των δύο τιμωμένων Μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας ως βιωσάντων τον Σταυρό και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού!
     Εκτός από την καθιερωμένη Αρτοκλασία έγινε Αγιασμός επί τη πρώτη του νέου μηνός, ακολούθως δε προσφέρθηκαν πλούσια κεράσματα σε όσους ανέβηκαν "εις το βουνό ψηλά εκεί"!
[Φωτογραφίες: Δημήτριος Ματθαίου Παπαδάτος]






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: