e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξελέγη παμψηφεί ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ανεδείχθη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως, κ. Μακάριος. 
Στη συνέχεια το βίντεο της εκλογής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 


Στον Επίσκοπο Χριστουπόλεως Μακάριο, είχε ανατεθεί η οργάνωση της εν γένει Παιδείας στην Εκκλησία της Εσθονίας, όντας ένας εκ των πλέον ευρυμαθών ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Πρόσφατα βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο ειδικά το Σικάγο, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις για τη Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, γεννηθείς στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1973, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στον τομέα της Χριστιανικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, από όπου απέκτησε τον τίτλο Master of Sacred Theology, στον τομέα της Ιστορίας Επιστημών της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Harvard από όπου απέκτησε τον τίτλο Master of Arts, στον τομέα της Βιοηθικής της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Monash, από όπου απέκτησε τον τίτλο Master of Bioethics, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λουβαίν.

Η διδακτορική διατριβή του εγκρίθηκε με «άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκδόθηκε με τον τίτλο «Κλωνοποίηση: Ηθικοκοινωνικές και Θεολογικές Συνιστώσες».

Ασχολείται με θέματα Βιοηθικής και Ποιμαντικής. Ίδρυσε την εκδοτική σειρά «Παντοδαπά της βιοηθικής», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διδάσκει από το 2003 στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου, ενώ έχει κατά καιρούς διδάξει μαθήματα σε διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, μεταξύ των οποίων στο Ελληνικό Κολέγιο της Βοστώνης (2000), στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Κρήτης (2002-2015), Θεσσαλίας (2007-2015) και Αθήνας (2009-2015) και στο Θεολογικό Σεμινάριο «Άγιος Πλάτων», της Αυτόνομης Εκκλησίας της Εσθονίας (2011-2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια: