e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κυριακάτικη Σύναξη των Αγίων Αποστόλων 2019 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, με Σύναξη των Αγίων Αποστόλων, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Στο μέσο του Ναού δέσποζε εκφραστική Εικόνα των Αγίων Αποστόλων, ιστορηθείσα προ 25ετίας υπό του ζακυνθίου αγιογράφου Ιωάννου Γιατρά, δαπάναις Στέλλας Στουποπούλου (+). 
     Την εκφραστική ομιλία της ημέρας, περί της τιμίας μορφής των Αγίων Αποστόλων, έκαμε ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας.  Έψαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Κατ' αυτή την ημέρα, μνημονεύτηκε, έξι μήνες  μετά την εκδημία του προς Κύριον, ο επί σειρά δεκαετιών Εκκλησιαστικός Σύμβουλος της Ενορίας μας, μακαριστός Αναστάσιος Διον. Στραβοπόδης. Για την ουσιαστική και αθόρυβη προσφορά του μεταστάντος στην Ενορία ομίλησε δι' ολίγων ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
     Μετά τη θεία Λειτουργία, η Οικογένεια του Μνημονευθέντος Επιτρόπου προσέφερε καφέ και παρέθεσε επιμνημόσυνο γεύμα σε εστιατόριο της Ενορίας.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: