e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Κυριακή των Αγίων Πατέρων εν Κιέβω, 9.6.2019, λειτουργούντος του Μητροπολίτη Αλεξάνδρου Drabinko [video + photos]


Σήμερα, Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 9 Ιουνίου 2019, έγινε Αρχιερατική θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιέβου, όπου προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Pereyaslav-Khmelnytsky και Vishnevsky κ. Αλέξανδρος (Drabinko). Μετά το Ευαγγέλιο ομίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Τσάστιν. 
    Σήμερα στη Ουκρανία τιμάται, εξάλλου, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του οποίου το σεπτό Σκήνωμα θησαυρίζεται στην Εύβοια της Ελλάδας. Σημειωτέον, πρόσφατα, μια ομάδα προσκυνητών από τον εν λόγω Καθεδρικό Ναό, με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο Andriy Dudchenko (Καθηγητή στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου) επισκέφθηκε τον Άγιο Ρώσο στην Εύβοια.




































Δεν υπάρχουν σχόλια: