e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΜΑΤΙ. Ετήσιο Μνημόσυνο Θυμάτων φονικής Πυρκαγιάς 23ης Ιουλίου 2018


Σήμερα το πρωί, Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην περιοχή Μάτι της Νέας Μάκρης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, σε κλίμα κατάνυξης, οδύνης και θλίψης, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018. 
     Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παρέστησαν Βουλευτές, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι Μαραθώνος και Ραφήνας, πολιτευτές, και αρκετοί Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
     Στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε στην Παραλία και συγκεκριμένα στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων, όπου ο Σεβ. Κηφισίας τέλεσε Τρισάγιο υπέρ μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αδίκως τελειωθέντων στην περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ στο τέλος αναγνώσθηκαν, σε κλίμα θλίψης και οδύνης, τα ονόματα των 103 τραγικών Θυμάτων. Έστω αιωνία αυτών η μνημη!!! 
[Φωτορεπορτάζ: Πάρις Συμβουλίδης]
































Δεν υπάρχουν σχόλια: