e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Πνευματικών Συνάξεων του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄


Από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της ποιμαντικής ευθύνης και μέριμνας του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο ίδιος θα πραγματοποιεί συνάξεις πνευματικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων, κάθε Τετάρτη, σε ώρα ανάλογη με την εποχή, όπως αναγράφεται ακολούθως.
     Κατ' αυτές τις συνάξεις, κατ' αρχήν θα τελείται μια λειτουργική - λατρευτική ιεροπραξία, θα ακολουθεί ομιλία του Ποιμενάρχου επί κάποιου ψυχωφελούς θέματος και η βραδιά θα ολοκληρώνεται με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως από τον Μητροπολίτη για όσους ενδιαφέρονται.
     Έτσι, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους 2019, θα πραγματοποιηθούν οι πνευματικές συνάξεις που καταγράφονται στο ακόλουθο Πρόγραμμα. Σημειωτέον ότι στις μη αναφερόμενες Τετάρτες δεν θα υπάρξουν συνάξεις, εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων του Σεβασμιωτάτου. Για τους πρώτους μήνες του 2020 θα υπάρξει νεότερο Πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ
  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ. Αγιασμός για την έναρξη των Συναντήσεων. Ομιλία περί του γιατί και κάθε πότε χρειάζεται η τέλεση Αγιασμού και των Μυστηρίων Ευχελαίου και Εξομολογήσεως.
  • Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ. Εσπερινή θεία Λειτουργία, την οποία θα τελέσει μόνος ο Μητροπολίτης. Αυτήν την ημέρα, λόγω χρόνου, δεν θα γίνει Ιερά Εξομολόγηση. Ομιλία περί της στάσεως των πιστών στη Θεία Λειτουργία. Παρακολούθηση ή συμμετοχή;
  • Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ. Μικρή Παράκληση προς την Παναγία. Ομιλία περί του σήμερον εορτασαμένου αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και αναφορά περί του ποιοι δύνανται ή δικαιούνται να είναι όντως Αδελφόθεοι.
  • Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, ώρα 5.30 μ.μ. Παράκληση προς την Ελευθερώτρια. Ομιλία περί του πώς η Παναγία αποδεικνύεται Υπέρμαχος Στρατηγός ενός εκάστου και των κοινωνιών μας.
  • Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, ώρα 5.30 μ.μ. Παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο εν όψει της πανηγύρεώς του. Ομιλία περί του βίου, των βασάνων και της καρτερικότητος του Αγίου Νεκταρίου.
  • Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, ώρα 5 μ.μ. Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου. Ομιλία περί του πώς ο Φίλιππος έγινε Απόστολος Χριστού και πώς διαιωνίζεται η Αποστολικότητα στην Εκκλησία.
  • Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 5 μ.μ. Παράκληση προς τους Αγίους Πάντες. Έκθεση για προσκύνημα όλων των ιερών Λειψάνων των σωζομένων στον Μητροπολιτικό Ναό. Ομιλία περί του πώς αγιοκατατάσσεται ένας Χριστιανός. Πρόκειται για κλειστή ομάδα; Ποιοι και πώς δύνανται να εισέλθουν;
  • Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 5 μ.μ. Εσπερινός του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ομιλία περί του βίου του Οσίου Σάββα και πώς λειτουργεί η ορθόδοξη Μοναχικότητα υπέρ του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: