e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Επαρχία Lungro της Καλαβρίας [photos + video]








Απόγευμα Τετάρτης, 18ης Σεπτεμβρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφθασε για πρώτη φορά στην Επαρχία Lungro της Καλαβρίας, Κάτω Ιταλίας, όπου η έδρα της Ιταλο-αλβανικής Εκκλησίας, προσκαλεσμένος να συμμετάσχει στην Εκατονταετηρίδα της.
     Αυτή η Εκκλησία, επίσης ονομαζόμενη Ιταλοβυζαντινή ή Ιταλοελληνική Εκκλησία είναι μια ομοσπονδία από τις τρεις περιοχές της δικαιοδοσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιταλία, στις οποίες η θ. Λειτουργία τελείται κατά το βυζαντινό τυπικό. Η λειτουργική γλώσσα που χρησιμοποιείται κυρίως είναι η ελληνική ή η αλβανική γλώσσα. Στην Ιταλία υπάρχουν τώρα 98.000 καθολικοί του βυζαντινού τυπικού. Περισσότερα στοιχεία, μάθετε ΕΔΩ.
     Οι ανωτέρω φωτογραφίες είναι από την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Lamezia Terme στην καλαμβρία, τα δε βίντεο που ακολουθούν, από την άφιξή του στην πόλη Lungro.



Visita storica del Patriarca Bartolomeo I a Lungro CS 
Nell'occasione del primo centenario dell'Eparchia di Lungro.




Il Patriarca ecumenico di Costantinopoli, Sua Santità Bartolomeo I°, oggi pomeriggio è in visita ufficiale a Lungro, capitale dell’eparchia bizantina, in occasione del primo Centenario della fondazione dell'Eparchia di Lungro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: