e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Τιμώντας τον Όσιο Γεράσιμο τον εν Κεφαλληνία στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Στ΄ Λουκά, με την εορτή της ανακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Γερασίμου, σήμερα, 20ή Οκτωβρίου 2019, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. 
     Εδώ υπάρχει -από πέρυσι- Εικόνισμα του Προστάτου Κεφαλληνίας, δώρημα ευλαβές της Οικογένειας των Ενοριτών μας κ.κ. Αναστασίου, Αγγελικής Δρογγίτη, τέκνων και εγγονών τους. Η εν λόγω Οικογένεια προσέφερε σήμερα και την εόρτια Αρτοκλασία. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Διονύσιος Μούσουρας. Ο κ. Ζούλας μάλιστα, εγκρατής θεολόγος, ομίλησε προς το εκκλησίασμα επίκαιρα.
     Στο πλαίσιο της Ευχαριστιακής Συνάξεως έγινε ειδική δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του ενορίτου  και βοηθού ιεροψάλτου μας Αντωνίου Κάνδηλα, ο οποίος, εξαιτίας σοβαρότατου αυτοκινητιστικού ατυχήματος, ταλαιπωρείται τον τελευταίο μήνα στην Εντατική του Νοσοκομείου, στο Ρίο Πατρών. 
     Συνάμα προσευχηθήκαμε για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Ενορίτισσάς μας Νίκης Παράσχη, κτιτόρισσας του νέου παρεκκλησίου της Βλαχέραινας Μπανάτου, με τη συμπλήρωση δέκα πλήρων ετών από την κοίμησή της.
     Δε λησμονήσαμε, εξάλλου, αναφορά στον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Σκαρτσή (+2.10.2018), τον Ζακύνθιο Εφημέριο της Γρενόμπλ Γαλλίας, ο οποίος θα εόρταζε σήμερα και ήδη μετετέθη στην ουράνια πατρίδα, ετάφη δε προχθές (18.10.2019), εκεί στην αλλοδαπή!
[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: