e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ευχαριστίες Οικουμενικού Πατριάρχου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για αναγνώριση Επιφανίου Κιέβου [video]


Στην Ομιλία του, κατά την Πατριαρχική θ. Λειτουργία στον Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης, σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, κατά την οποία ο Παν. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ συλλειτούργησε μετά του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε με λόγους θερμούς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την αναγραφή του ονόματος του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ στα Δίπτυχα της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημειωτέον ότι κατά την ιστορική αυτή θεία Λειτουργία μνημονεύτηκε για πρώτη φορά επισήμως σε Συλλείτουργο Προκαθημένων το όνομα του Επιφανίου Κιέβου, γεγονός που συνιστά την τυπική "αναγνώριση" της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: