e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ». Εορταστικό τρίπτυχο του «Αληθώς» για τον Δεκέμβριο 2019



Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ» συνεχίζει τις εφετινές δράσεις του και για τον μήνα Δεκέμβριο 2019, με σύνθεση τριών εκδηλώσεων, δύο μουσικών και μιας εικαστικής, ως ακολούθως:


Το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου τρ. έ., ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, παρουσιάζεται η μουσικο-θεολογική δράση, με τίτλο «Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ». Κατ’ αυτήν, η Μικτή Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», υπό την διεύθυνση του κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑ, θα αποδώσει ενδεικτικά ψάλματα από την πλούσια υμνολογία των κυριότερων και κοσμαγάπητων εορτών του Δεκεμβρίου, με κορυφώσεις τις εορτές του Αγίου Διονυσίου και των Χριστουγέννων. Ενδιάμεσα, ο κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΖΟΥΛΑΣ, μάστερ θεολογίας και εκπαιδευτικός, θα σχολιάζει θεολογικά τα ψαλλόμενα.


Το ίδιο βράδυ (14/12) και αμέσως μετά την ανωτέρω συναυλία, παραδίπλα στον Ναό, στην Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης του «Αληθώς», θα μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Εικαστική Έκθεση του αγιογράφου και ζωγράφου κ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΑΖΗ-ΣΕΝΤΗ, με τίτλο «ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ», όπου θα εκτίθενται κυρίως αγιογραφικά και ολίγα κοσμικά έργα του, όλα ζακυνθινότροπα.


Την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου τρ. έ., τελευταία Κυριακή του 2019, ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας και στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, ο κ. ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΑΖΗΣ-ΣΕΝΤΗΣ θα παρουσιάσει -με διαφάνειες- την εργασία του: «Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ».Αμέσως μετά, η Μικτή Χορωδία «Το Φιόρο του Λεβάντε», υπό την διεύθυνση του κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΛΛΙΑ, θα παρουσιάσει συναυλία με δημοφιλή εορταστικά ακούσματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το ίδιο βράδυ (29/12) και μετά το πέρας της συναυλίας, στην διπλανή Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης, θα γίνει καταληκτήρια επίσκεψη των ενδιαφερομένων στην Έκθεση έργων τέχνης του κ. Νίκου Μπιάζη-Σεντή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: