e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

40νθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του π. Γερασίμου Σκαρτσή στην Grenoble Γαλλίας. Παρουσίαση νέου Εφημερίου της Ενορίας


Όπως πληροφορούμαστε από φίλους αναγνώστες "Νυχθημερόν", προερχόμενους από την πόλη Grenoble της Γαλλίας, σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, μάλιστα δε νέων ανθρώπων, τελέστηκε σήμερα το πρωί, κατά την Αρχιερατική Λειτουργία της Κυριακής, 24ης Νοεμβρίου 2019, το 40νθήμερο μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβυτέρου Γερασίμου Σκαρτσή, του Ζακυνθίου, στην ενορία Αγίου Γεωργίου Grenoble, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μεταφέροντας τις καρδιακές ευχές του στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Αναφερθείς ο Θεοφ. Ρηγίου στον μεταστάντα, τόνισε πόσο απλός υπήρξε ο π. Γεράσιμος, αγαπητότατος στους Ενορίτες του, κάτι που φανερώθηκε από την συρροή τόσων και τόσων ανθρώπων τόσο κατά την Κηδεία, όσο και κατά την σημερινό Μνημόσυνό του. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ειρηναίος παρουσίασε -με την ευλογία του Σεβ. Γαλλίας- τον νέο Εφημέριο και ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας π. Γεώργιο Βασιλάκη, μέχρι τούδε εφημέριο στο Pont de Chéruy.

Στο γεύμα που ακολούθησε, ο π. Γεώργιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνει την ενορία μετά από την δεκατετράχρονη διακονία ενός άξιου κληρικού, όπως ο π. Γεράσιμος, ο οποίος βίωνε την ιερωσύνη του σε όλες της τις διαστάσεις και πόσο μεγάλη η ευθύνη για την συνέχεια του έργου του σε μια τόσο σημαντική ενορία.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: