e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ουκρανοί Ιεράρχες λειτούργησαν στον Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως


Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές κατά το τελευταίο από εκκλησιαστικής απόψεως ιστορικό έτος, η θεοφιλής Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αποδώσει Αυτοκεφαλία στην νεοπαγή Εκκλησία της Ουκρανίας, έγινε η από Θεού αφορμή να αποκαλυφθούν τα κρύφια των καρδιών. Αφενός, να αναδειχθούν τα αληθινά τέκνα της Εκκλησίας, οι υπήκοοι στο θέλημα του Θεού, όπως αυτό εν τη Εκκλησία και διά της Εκκλησίας εκφράζεται, και αφετέρου, από την αντίθετη πλευρά, να φανερωθούν οι υιοί της απειθείας, οι πολέμιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.


Δεν μπορούμε παρά δημόσια να επαινέσουμε και να θαυμάσουμε την πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ο οποίος σθεναρά και αποφασιστικά έχει σταθεί, από την πρώτη στιγμή, «υπήκοος τω Πατρί», υπόδειγμα υπακοής και ευπείθειας στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος -η οποία σαφώς και εν Συνόδω αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας- και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η πρόσκληση προς τους προσκυνητές από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Βίνιτσας κ. Συμεών και Περιεσλάβ κ. Αλέξανδρο, να λειτουργήσουν στον Ναό της Αγίας Μαρίνας, μαζί και με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, Βοηθό Επίσκοπο του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, αποτελεί μια καθαρή πράξη ομολογίας ορθοδόξου εκκλησιολογικού φρονήματος. Σε μιαν εποχή μάλιστα, που οι λόγοι και οι πράξεις ανυπακοής και απείθειας στην Εκκκλησία από ορισμένους, ελαχίστους ευτυχώς, επισκόπους και κληρικούς σκανδαλίζει το ποίμνιο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και λειτουργεί διχαστικά και οιονεί σχισματικά στους κόλπους της.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως θα μνημειωθεί στην Εκκλησιαστική Ιστορία ως μια πράξη αγαθή και ευάρεστη στο Θεό. Ως μια πράξη, η οποία θα ελέγχει και θα καταδικάζει από μόνη της όλους εκείνους που επιμένουν να παρακούν στο θέλημα του Θεού, να θεομαχούν δηλαδή, καταχρώμενοι της ανοχής και της αγάπης που επιδεικνύουν τόσο το ιερό Φανάριον, όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Αγία Μαρίνα, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ευχαριστώντας θερμά τον π. Σεραφείμ που μας το απέστειλε.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: