e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Η Αίγινα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο


Από  τις ελάχιστες φορές  που ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στον εορτασμό του πολιούχου της Αίγινας, Αγίου Διονυσίου. Η λαμπερή ημέρα χάρισε  την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια όμορφη λιτανεία  της εικόνας  του Αγίου στα στενά δρομάκια της πόλης και στην παραλία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στον Μητροπολιτικό ναό της πόλης αλλά και στον ενοριακό του χωριού της Παχείας Ράχης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στην Παχεία Ράχη παρουσία πλήθους πιστών, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εφραίμ  και παρέστησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι  κ. Γ. Σκαλτσιώτης και Δ. Καραγιάννης, η προέδρος της ΚΕΔΑ κ. Μ. Κουκούλη και ο προέδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκη.

Το πανηγυρικό κλίμα ανήμερα της εορτής μεταφέρθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, όπου μετά  το πέρας  της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία παρέστη ο βουλευτής Α΄Πειραιώς κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας καθώς και ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Α. Φραγκούλης και ο Διοικητής του Κέντρου Λήψης Σημάτων Τούρλου.

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών από τα σχολεία  της Αίγινας και τη συνοδεία του Μουσικού Συλλόγου «ΜΟΥΣΑ» πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή, η οποία  κατέληξε  στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.

Ο Άγιος Διονύσιος με ΦΕΚ του κράτους είναι ο πολιούχος Άγιος της Αίγινας και είναι ο εκ Ζακύνθου επίσκοπος που στήριξε πνευματικά και υλικά τους κατοίκους της Παλαιάς Χώρας του νησιού, στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τη λεηλασία και τη σφαγή των κατοίκων από τον Μπαρμπαρόσα.
















Πηγές στοιχείων: ΜΜΕ Αίγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: