e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Λαμπρότατο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο [photos]


Πρωί Τρίτης, 17ης Δεκεμβρίου 2019, έλαβε χώραν λαμπρότατο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στην πανηγυρίζουσα Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου, τιμώντας τον Άγιο Προστάτη και Πολιούχο της νήσου. 
     Η Ευχαριστιακή Σύναξη πραγματοποιήθηκε προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Πλην του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Ανέων κ. Μακάριος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας και Αξώμης κ. Δανιήλ. 
     Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. 
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]











































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: