e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Έτοιμοι για την αυριανή Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου εν Βανάτω


Είμαστε έτοιμοι για την αυριανή Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, της εν Νικαία της Βιθυνίας συνελθούσης και κατά Αρείου αποφασισάσης, το 325 μ.Χ.. Ο Ναός της Παναγούλας μας, εδώ στο Βανάτο της Ζακύνθου, είναι ανοικτός και πάλι, για να δεχθεί στη στοργική αγκάλη του τους πιστούς, έστω και κάποια περιοριστικά μέτρα. Μετά μάλιστα την οδυνηρή εμπειρία της Καραντίνας και τις μη συνάξεις ή και το ημίμετρο της τέλεσης Ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών, η αναμονή πιστών ενός ορθάνοιχτου Ναού φαντάζει και είναι δώρο ουρανόθεν

Κατ' αυτές τις ώρες που ετοιμάζουμε τα τελεσθησόμενα του ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ο νους και η καρδιά μας στρέφεται προς εκείνους τους κληρικούς και πιστούς, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε απαγόρευση προσέλευσης στην εκκλησία, μετά μάλιστα από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Τους σκεπτόμαστε, τους αγαπάμε, προσευχόμαστε γι' αυτούς, δεόμενοι στον Κύριο της Ιστορίας και Αρχίατρο της ύπαρξής μας να τους σκέπει και ανακουφίζει με την πατρική - ιαματική δυνατότητά Του, απαλλάσσοντας την οικουμένη από τον καταστροφικό Κορονοϊό και χειραγωγώντας όλους -εμάς κι εκείνους- σε ασφάλεια και ολοκληρία.
π. Π. Κ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: