e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Θεμελίωση Ναού του Αγίου Γεωργίου στις όχθες του ποταμού Kafue της Ζάμπιας


Με αναστάσιμη πανηγυρική διάθεση στις 13 Μαΐου 2020, εορτή της Μεσοπεντηκοστης, ο Μητρόπολης Ζάμπιας κ. Ιωάννης μετέβη στη βόρεια Ζάμπια, στις όχθες του Ποταμού Κάφουε στη Μουφουλίρα, όπου τέλεσε Αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο και ευλόγησε τις εργασίες ανεγέρσεως του νέου ναού του Αγίου Γεωργίου. 

Ο Τροπαιοφόρος Άγιος είναι αγαπητός στον απανταχού απόδημο Ελληνισμό. Η παρουσία του είναι ζωντανή στην ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση και όχι μόνο! Θα αποτελέσει μάλιστα για την περιοχή, εκτός από προστάτη και αρωγό, τόπο σποράς του ευαγγελικού λόγου και ζύμη ιεραποστολικής προσφοράς. Ο εν λόγω Ναός θα αποτελέσει για τον Ελληνισμό του Copperbelt ένα λιμάνι σωτηρίας των ψυχών. Όπως το λιμάνι εφοδιάζει κάθε θαλασσοτσακισμένο πλοόο, έτσι και ο Άγιος Γεώργιος θα είναι για κάθε ψυχή πνευματικό εφόδιο.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: