e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τιμώντας τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο Φανάρι [live - photos]


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, τιμώντας με Πατριαρχική Χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τη μνήμη των αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, διά τον φόβον του Covid-19, ψαλλόντων Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT΄, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν.Φιλαδέλφεια Αθηνών.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:











Δεν υπάρχουν σχόλια: