e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία στα Νησιά Στροφάδες για την εορτή της Παρόδου του Αγίου Νικολάου [video - photos]


Πρωί Κυριακής του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στα Νησιά Στροφάδες, όπου λειτούργησε μόνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, βοηθούμενος από Αδελφούς της Μονής, ειδικά προς τούτο ταξιδεύσαντες. 

Σημειωτέον ότι σήμερα η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου τιμά την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ιστορικό γεγονός του 1087. Έτσι η συγκυρία της εκεί Λειτουργίας στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο ήταν από Θεού.

Ακολουθεί πλήρης η θεία Λειτουργία και φωτογραφίες, απόρροια του μόχθου του π. Σεραφείμ Κονίδη. Ζητάμε συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά θυμίζουμε ότι τα Στροφάδια κείνται πολύ μακριά και από τη Ζάκυνθο  (40 μίλια) και από τις πελοποννησιακές ακτές, οπότε οι ραδιο-τηλε-επικοινωνίες παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: