e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Αρχιεπισκοπική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Πάντων Belmore Sydney [πλήρες video]


Κυριακή των Αγίων Πάντων: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίων Πάντων, στο Belmore του Σίδνεϊ, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου 
 Sunday of All Saints - Matins and Divine Liturgy presided by His Eminence Archbishop Makarios at All Saints Church at Belmore, Sydney


Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός, στο Belmore του Σίδνεϊ, όπου την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Μιλώντας στους πιστούς για την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη όλων ανεξαιρέτως των Αγίων, ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε ότι η υπόθεση της αγιότητας δεν είναι μακρινή και απρόσιτη για τους σύγχρονους ανθρώπους. “Το να καταστεί ένας άνθρωπος Άγιος δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον καιρό εκείνο”, σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η αγιότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί στόχο των ανθρώπων και στη σύγχρονη εποχή. “Σήμερα η Εκκλησία μάς καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε Άγιοι”, επισήμανε, “ότι κι εμείς μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα των Αγίων”. Μάλιστα, εξήγησε πως το βασικό χαρακτηριστικό όλων των Αγίων είναι το ότι “η πρώτη αγάπη της καρδιάς τους ήταν ο Χριστός” και παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να θέσουν το ίδιο ως προτεραιότητα, ανάμεσα στα υπόλοιπα σχέδια που κάνουν για τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον επί 44 έτη υπηρετούντα την Ενορία των Αγίων Πάντων, π. Χρήστο Τριανταφύλλου. Κάνοντας λόγο για έναν άξιο κληρικό, που “έχει υπηρετήσει με πολλή αφοσίωση, αγάπη, σεμνότητα και ταπείνωση”, παρακάλεσε τον π. Χρήστο να συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα θυσίας και προσφοράς να διακονεί τον λαό του Θεού, για τη δόξα του Χριστού και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Μάλιστα, η ιαχή “Άξιος” ακούστηκε και για δεύτερη φορά μέσα στο εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, καθότι ο Σεβ. κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό Λάμπρο Λάμπρου, στο πρόσωπο του οποίου αναγνώρισε έναν νέο που ζει πνευματική ζωή και αγαπάει τον Χριστό και την Εκκλησία.


Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στον π. Κύριλλο Ζήση, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Πάντων κατά τη δύσκολη περίοδο που ξεκινούσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο  ο π. Κύριλλος κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των ενοριτών του, οπως με ικανοποίηση διέκρινε ο κ. Μακάριος. “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, διότι από όλους ακούω καλά λόγια”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ενώ εκτίμησε πως o νέος Ιερατικώς Προϊστάμενος “θα βοηθήσει πάρα πολύ την Ενορία, ώστε να προχωρήσει και να προκόψει και πνευματικά και σε όλους τους άλλους τομείς”. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πιστούς, που εκκλησιάστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ήταν η πολιτειακή βουλευτής κ. Courtney Houssos, η ομογενής πολιτειακή βουλευτής κ. Σοφία Κώτση, ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της Ενορίας – Κοινότητας του Belmore, καθώς επίσης η Διευθύντρια και αντιπροσωπεία μαθητών από τον Κολλέγιο των Αγίων Πάντων. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:


















Δεν υπάρχουν σχόλια: