e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Καλημέρες από τον σκύλο του Μητροπολίτη Ζάμπιας


Μόλις λάβαμε και δημοσιεύουμε, φωτογραφίες του Άργου, του πιστού σκυλιού του Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, από τη Λουσάκα της Ζάμπιας. Αναμένει υπομονετικά το αφεντικό του να τελειώσει τον Όρθρο, στο κατώφλι του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου. Διότι ο εκ Ζακύνθου ορθόδοξος Ποιμενάρχης της Ζάμπιας παραμένει νυχθημερόν στη Μητρόπολή του, αναπέμποντας ευχές και προσευχές υπέρ του ποιμνίου του, το οποίο δεν μπορεί -λόγω κινδύνου Covid-19- να εκκλησιασθεί. Εκείνος, φορώντας το πετραχηλάκι του, μόνος προς Μόνον, ανάβει καντήλι και θυμιατό, λιβανίζει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (και τον Άργο στο κατώφλι), αισθανόμενος μάλιστα αναπαυμένος, ότι δεν δέχτηκε να επαναπατρισθεί (μαζί με όσους είχαν άμεση ανάγκη) αυτές τις μέρες, αλλά παραμένει επί σκοπόν για όσο ο Θεός επιτρέπει την όλη αυτή δοκιμασία! Διότι άπαντες είναι παρόντες οι Απουσιάζοντες πιστοί!


Ύστερα ο Ιεράρχης βραβεύει τον Άργο με πλούσιο breakfast, που τον συνόδεψε τόσο πιστά και καρτερικά στη μοναχική ορθρινή Ακολουθία, το δε καλό σκυλάκι ευχαριστεί υψώνοντας πόδι!


Ο Άργος έχει μάθει από το αφεντικό του να "ευλογεί" το φαγητό του, μάλλον ευχαριστώντας τον Θεό για το πολύ του Λίγου, για το επιούσιο που δεν είναι δεδομένο! Μακάρι κι εμείς!

[Πληροφορίες - φωτογραφίες: Μ.Ζ.Ι. - Κείμενο: π. Π. Κ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: