e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ξενάγηση εκκλησιαστικών εκ Ζακύνθου στην Έκθεση περί Στροφάδων στο Μουσείο Μπενάκη [50 photos]


Ως γνωστόν, Έκθεση των Robert McCabe και Κατερίνας Λυμπεροπούλου, με τίτλο «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων», παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αυτό τον καιρό, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου και της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η σειρά φωτογραφιών του Robert McCabe και η έρευνα της Κατερίνας Λυμπεροπούλου πλαισιώνονται από πολύτιμα εκθέματα, προερχόμενα από τον εν τη πόλει της Ζακύνθου Μουσείο της περιώνυμης Μονής, αλλά και κείμενα διακεκριμένων επιστημόνων. Το όλο εγχείρημα αποτελεί φόρο τιμής στη ζωή του τελευταίου μοναχού των δυσπρόσιτων Στροφάδων, του παπαΓρηγόρη Κλάδη, ο οποίος έζησε εκεί 38 χρόνια ουσιαστικά μόνος με τον Θεό, του τελευταίου φαροφύλακα και του βαρκάρη που έφερνε προμήθειες στο νησί.

Σήμερα το μεσημέρι, 18 Ιουνίου 2020, την Έκθεση επισκέφτηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος και Αξώμης κ. Δανιήλ, όπως και εκ της Αδελφότητος της Μονής οι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Λιβέρης (ο και σημερινός Καθηγούμενός της) και Σεραφείμ Κονίδης. Την ξενάγηση έκανε ο κ. Γεώργιος Μαγγίνη - επιστημονικός υπεύθυνος του Μουσείου και η κ. Λυμπεροπούλου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφυλάξεως εκ του Covid-19. 

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στη σχετική σελίδα του Μουσείου Μπενάκη, ΕΔΩ!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:



































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: