e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Τον κοσμαγάπητο άγιο Παΐσιο τιμάμε στο Μπανάτο Ζακύνθου (Κυριακή, 12.7.2020)


Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, εορτάζουμε σεμνοπρεπώς την πανσέβαστη μνήμη του νεοανακηρυχθέντος Οσίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου (8-10 π.μ.). 

Υπενθυμίζουμε ότι από 5ετίας έχει ιστορηθεί Εικόνισμα του τιμωμένου Οσίου, δεητική δωρεά της Εκκλησιαστικής Συμβούλου κ. Ντενίκας Κοντονή, διά χειρών του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτου.

Στο πλαίσιο της κυριακάτικης αυτής εορτής για τον τιμώμενο Όσιο, θα γίνει ευλογία Κολλύβων (ευλαβική προσφορά του π. Ιωάννου Ρένεση, Εφημερίου Φαγιά και Δράκα, εις ανάμνησιν της προ ετών διακονίας του στην Ενορία μας), καθώς επίσης Αρτοκλασία και Ομιλία περί της θεάρεστης ζωής και πολιτείας του Αθωνίτου νέου Οσίου.

Όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω εόρτια σύναξη για τον θεοδίδακτο αυτόν Πατέρα της Εκκλησίας είναι καλοδεχούμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: